Beleggingsrekening.info

Kosten voor Beleggen

De kosten voor beleggen controleren is van belang om in te kunnen schatten hoeveel kosten u gaat maken op de beurs. Op deze manier kunt u bewuste keuzes maken zodra u een bepaald bedrag wilt investeren op de beurs. Dit kan gaan om de directe kosten die u maakt zodra u aandelen koopt of verkoopt. Ook kan dit gaan om de indirecte tarieven die sommige brokers/banken in rekening brengen. Niet iedere broker brengt de zelfde kosten in rekening.

Kosten beleggingsrekening vergelijken

Onderstaand vindt u een overzicht van de kosten die u maakt bij enkele van de grootste brokers. De kosten die u ziet hebben betrekking op het kopen en verkopen van aandelen. De transactiekosten bent u kwijt zodra u een order plaatst op de beurs. Dus iedere keer als u aandelen koopt of verkoopt op de beurs. Daarnaast brengen sommige brokers servieskosten in rekening. Deze kosten zijn een bepaald percentage over het door u belegde vermogen.

BrokerServicekosten/
bewaarloon
AanmeldkostenMinimale
transactiekosten
Aanmelden
Degiro0,0 %€ 0,00€ 2,00Aanmelden
lynx0,0 %€ 0,00€ 6,00Aanmelden
0,18% (jaar)€ 0,00€ 5,00Aanmelden

(ABN AMRO klanten)

binck€ 3,00 + 0,01% (maand)€ 0,00€ 8,00Aanmelden
* Gegevens bijgewerkt per 01-02-2023
* De prijzen in deze tabel zijn gebaseerd op het handelen in aandelen op de Nederlandse beurs.

Kosten beleggen vergelijken

Uw kosten lopen al snel op als u er voor kiest om met relatief kleine bedragen te beleggen. Bij beleggen met een lage inleg zijn uw kosten percentueel gezien hoog. Veel mensen die beleggen met kleine bedragen kiezen dan ook voor brokers met lage kosten. Als u met kleine bedragen gaat beleggen en kiest voor hoge kosten dan moet u flink wat winst maken om de kosten terug te verdienen. Als u met grote bedragen belegd zijn de kosten bijna te verwaarlozen. Als u op deze manier aankijkt tegen het vergelijken van de kosten, ziet u dat deze keuzes voor een ieder anders onderbouwd kunnen worden. Als u van plan bent om met grote bedragen te beleggen dan zijn de kosten die u maakt minder van belang. Op deze momenten zijn de voorwaarden van de brokers al snel essentiëler. Beleggingsrekening probeert u dan ook zo goed mogelijk voor te informeren over de kosten voor beleggen.

Simple Share Buttons