Beleggingsrekening.info

Beleggingsrekening openen

>Een beleggingsrekening openen? Het is mogelijk om binnen enkele handelingen een beleggingsrekening (effectenrekening) te openen. Een beleggingsrekening kunt u open bij verschillende banken/brokers. Belangrijk om te weten is dat beleggen gepaard gaat met kosten. Via beleggingsrekening vergelijken vindt u meer informatie over de kosten die u maakt tijdens het handelen in aandelen. Onderstaand gaan we ook verder in op de kosten die u maakt tijdens het handelen in aandelen. Ook vindt u hier meer informatie over het openen van een beleggingsrekening.

Hoe kan ik een beleggingsrekening openen?

Nadat u heeft gekozen voor een effectenrekening die bij u past kunt u starten met de aanmelding. Voordat u daadwerkelijk aandelen kunt kopen dient u eerst uw persoonlijke gegevens aan te leveren om de registratie te voltooien. Het aanmelden is gratis, toch zijn er wel kosten verbonden aan het beleggen op de nationale en internationale aandelenbeurzen. Vandaar dat het belangrijk is om de voorwaarden van de verschillende brokers eerst met elkaar te vergelijken.

Een aandelenrekening openen

Onderstaand worden enkele van de grootste beleggingsbanken met elkaar vergeleken op het gebied van de kosten die in rekening worden gebracht bij het kopen en verkopen van aandelen.

BrokerServicekosten/
bewaarloon
AanmeldkostenMinimale
transactiekosten
Aanmelden
Degiro0,0 %€ 0,00€ 2,00Aanmelden
lynx0,0 %€ 0,00€ 6,00Aanmelden
0,18% (jaar)€ 0,00€ 5,00Aanmelden

(ABN AMRO klanten)

binck€ 3,00 + 0,01% (maand)€ 0,00€ 8,00Aanmelden
* Gegevens bijgewerkt per 01-02-2023
* De prijzen in deze tabel zijn gebaseerd op het handelen in aandelen op de Nederlandse beurs.

Beleggingsrekening voor kind

Beleggingsrekening openenEen beleggingsrekening openen voor uw kind? Bij grote brokers als DEGIRO en Binck kunt u een minderjarige rekening openen. Dit kunt u realiseren als ouder/voogd. Vaak dient u nog wat extra formulieren aan te leveren tijdens de aanmelding. Hierbij kunt u denken aan een kopie van een geldig legitimatiebewijs van uw kind. het is verstandig om een brede beleggingsportefeuille te creëren die is gericht op de lange termijn. Zo bent u minder gevoelig voor schommelingen op de beurs.

Simple Share Buttons