Beleggingsrekening.info

Beste beleggingsbank

Beleggingsbanken lijken in het eerste opzicht allemaal op elkaar. Het is overal mogelijk om te handelen in aandelen. Het is dan ook niet zomaar te zeggen welke beleggingsbank de beste is. U kunt er vanuit gaan dat de verschillende beleggingsbanken/brokers eigen voordelen hebben. Bij de ene broker zijn dit de kosten die u maakt tijdens het beleggen en bij de andere bank zijn dit de voorwaarden. Onderstaand vindt u informatie over beleggingsbanken met betrekking tot het kopen van aandelen.

“Binnen enkele minuten kunt u een beleggingsrekening openen bij 1 van de onderstaande beleggingsbanken”

Beste beleggingsbank van Nederland

Er zijn verschillende onderdelen waarop u kunt letten tijdens het uitzoeken van een beleggingsbank. U kunt letten op de kosten, de voorwaarden en de verschillende beleggingsproducten waarvan u gebruikt kunt maken. Nadat u zich bij een broker heeft aangemeld kunt u starten met het kopen van aandelen. Voor het kopen en verkopen van aandelen betaald u bij iedere broker transactiekosten. Daarnaast zijn er ook beleggingsbanken die andere kosten in rekening brengen, zodra u start met beleggen. Deze kosten kunnen worden gezien als servicekosten. Deze servicekosten worden echter niet door iedere partij in rekening gebracht. Voor veel mensen zijn de kosten die men maakt tijdens het beleggen van groot belang. Dit omdat u op het gebied van kosten kunt besparen wat ten goede komt aan uw rendement. Onderstaand vindt u enkele van de bekendste brokers en daarbij ziet u de kosten die deze banken in rekening brengen bij het kopen en verkopen van aandelen.

BrokerServicekosten/
bewaarloon
AanmeldkostenMinimale
transactiekosten
Aanmelden
Degiro0,0 %€ 0,00€ 2,00Aanmelden
lynx0,0 %€ 0,00€ 6,00Aanmelden
0,18% (jaar)€ 0,00€ 5,00Aanmelden

(ABN AMRO klanten)

binck€ 3,00 + 0,01% (maand)€ 0,00€ 8,00Aanmelden
* Gegevens bijgewerkt per 01-02-2023
* De prijzen in deze tabel zijn gebaseerd op het handelen in aandelen op de Nederlandse beurs.

Beleggingsbank

Wat is een beleggingsbank?

Via een beleggingsbank kun je aandelen kopen. Er zijn verschillende termen die mensen gebruiken om deze organisaties aan te wijzen. Zo komen de termen beleggingsbank en broker veel voorbij. Via veel banken kunt u beleggen in aandelen. Er zijn echter ook brokers die niet een bank zijn. Toch zijn dit organisaties die voor u handelen in aandelen. U kunt bij deze brokers een beleggingsrekening openen en via deze brokers kunt u aandelen kopen. Iedere beleggingsbank en broker heeft zijn eigen voorwaarden.

Uit een van de beleggingsbanken kiezen

Het is niet mogelijk om uit te spreken welke beleggingsbank de beste is. Bij het vergelijken van de verschillende beleggingsbanken kunt letten op de kosten, de voorwaarden en de beleggingsproducten. Zo kunt u de voorwaarden vergelijken door te letten op bankvergunningen, het uitlenen van effecten, een KIFID registratie, kosten voor het uitbetalen van dividend en eventuele gratis realtime koersinformatie. Ook kunt u uitzoeken bij welke beleggingsbank u gebruik kunt maken van een goed functionerende beleggingsapp.

beleggingsbanken vergelijken

Bij alle bovenstaande brokers kunt u handelen in aandelen. Toch zijn er verschillende extra beleggingsproducten die u tegen het licht kunt houden. Zo kunt u onder andere nagaan of u kunt handelen in futures, obligaties en opties. Wat voor u de beste beleggingsbank is, is volledig afhankelijk van uw wensen.

Over de pagina beleggingsbank

Beleggingsrekening probeert u op een objectieve manier van informatie te voorzien met betrekking tot uw keuze voor een beleggingsbank. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de kosten, maar worden ook de voorwaarden van de verschillende brokers benoemd. Met deze informatie hopen wij u verder te helpen bij uw uiteindelijke keuze voor een beleggingsbank.

 

Simple Share Buttons